300 g kuhanog slanutka 1 srednji batat 1 veća glavica luka 1 režanj češnjaka 1 srednja mrkva 1 manji korijen od peršina ili celer 4 - 5 većih listova blitve ili šaka špinata 1 kokosovo mlijeko 1 lovorov list sol i papar |
Na maslinovu ulju ili svinjskoj masti popržite luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu mrkvu i korijen peršina te na vrlo laganoj vatri pržite 10-ak minuta. Zatim protisnite češnjak te prelijte vodom, dodajte lovorov list i začinite. Kuhajte dok povrće ne omekša, a zatim 5 minuta prije kraja dodajte batat narezan na željene oblike, slanutak i kokosovo mlijeko. Batatu treba kratko tako da ga pripazite da se ne raspadne. Pred sam kraj kuhanja dodajte blitvu ili špinat narezan na trakice te začinite paprom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....