Sastojci:
• 200 g blanširanih badema
• 350 g grožđica
• 200 g kandiranog voća
• 2 žlice bademovog ekstrakta
• 80 ml ruma
• 3 žličice vanilin šećera
• po 1/2 žličice mljevenih klinčića, kardamoma i muškatnog oraščića
• 1 limun
• 500 g brašna
• 1 kocka svježeg kvasca
• 100 g šećera
• 1/8 litre mlijeka
• 475 g mekog maslaca
Priprema:
Stavite u zdjelu bademe s grožđicama, kandiranim voćem, aromom badema, rumom, vanilin šećerom, začinima, sokom i koricom jednog limuna. Brašno prosijte u veliku zdjelu, napravite rupu u sredini. Kvasac umrvite i rastopite u toplom mlijeku s 1 žličicom šećera. Zamijesite tijesto i ostavite da se diže. Dodajte preostali šećer, maslac i sol u brašno i dobro umijesite s mikserom. Dodajte smjesu voća i badema. Pecite 45-50 minuta na 200 stupnjeva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....