SLANI USKRS

Bob s pancetom i mentom

Isto tako bob možete u ovom receptu kombinirati s graškom, a umjesto pancete upotrijebiti uskrsnu šunku ili pršut.

Trebat će vam:

500 g boba
200 g pancete, šunke ili pršuta
4 mlada luka
svježa menta
peršinov list
sol
papar
sok pola limuna
maslinovo ulje

Priprema:

Na maslinovom ulju kratko prodinstajte nasjeckani mladi luk, a onda mu pridodajte i nasjeckanu pancetu, šunku ili pršut da se kratko popeku. Dodajte potom bob i podlijte vodom. Neka se bob dinsta dok ne omekša, a onda mu dodajte nasjeckani peršinov list i mentu. Posolite i popaprite te pokapajte limunovim sokom. Servirajte kao prilog nekom pečenju ili ribi ili jedite kao samostalno jelo uz domaću pogaču. Ako želite ubrzati proces, bob možete prethodno skuhati u kipućoj vodi i ako imate strpljenja, odstranite vanjsku opnu, no kod mladog boba to nije potrebno. Isto tako bob možete u ovom receptu kombinirati s graškom, a umjesto pancete upotrijebiti uskrsnu šunku ili pršut.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2024 01:07