BRZA SLASTICA

Ovu tortu sa sočnim biskvitom od banane, bučinih sjemenki i brzom kremom obožavat će i najmlađi

 Berislava Picek/Cropix/
Pripremite okusima bogat biskvit pa ga kombinirajte s kremom od mascarponea i bijele čokolade

Kada je s nama podijelila recept za ovu jednostavnu tortu s brzim i sočnim biskvitom, Nastasja Chiara Petrić rekla nam je kako je u pitanju poslastica koja je zaslađena s tek malo meda ili javorova sirupa te kako se banana ovdje praktički i ne osjeti. Dodala je i kako je biskvit mekan i idući dan te kako je upravo ovaj ovo dobar odabir za rođendanske torte onih najmlađih. Jednostavno ih premažite svestranom kremom od bijele čokolade i mascarpone sira, u kombinaciju ubacite i dodatke po želji i torta je već spremna za posluživanje.

RECEPT ZA KREMU POTRAŽITE OVDJE

Trebat će vam:

75 g suncokretovog ulja

100 g meda

2 veća jaja

2 velike zrele banane

60 g mlijeka

1 puna žličica sode bikarbone

1 žličica cimeta

prstohvat soli

220 g glatkog brašna tip 00

100 g mrkve (cca 1 velika)

korica 1 veće eko naranče

70 g bučinih koštica

Priprema:

U veću posudu stavite ulje i med pa pjenjačom izradite gustu smjesu. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i ponovo lagano umutite sastojke. Banane izblendajte potpuno kremasto i dodajte ostatku tekućih sastojaka, kao i mlijeko. U zasebnoj posudi kroz sito prođite sodu, cimet, sol i brašno pa izmiješajte s tekućim sastojcima. Mrkvu ogulite i naribajte na sitnoj strani ribeža. Koštice lagano tostirajte na suhoj tavi, pa izblendajte do brašnaste teksture. Spojite mrkvu, bučine koštice i koricu naranče s ostatkom sastojaka, pa smjesu prebacite u silikonski kalup i pecite u pećnici zagrijanoj na 170° oko 40-45 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2024 08:16