Kada je s nama podijelila recept za ovu jednostavnu tortu s brzim i sočnim biskvitom, Nastasja Chiara Petrić rekla nam je kako je u pitanju poslastica koja je zaslađena s tek malo meda ili javorova sirupa te kako se banana ovdje praktički i ne osjeti. Dodala je i kako je biskvit mekan i idući dan te kako je upravo ovaj ovo dobar odabir za rođendanske torte onih najmlađih. Jednostavno ih premažite svestranom kremom od bijele čokolade i mascarpone sira, u kombinaciju ubacite i dodatke po želji i torta je već spremna za posluživanje.
RECEPT ZA KREMU POTRAŽITE OVDJE
Trebat će vam:
75 g suncokretovog ulja
100 g meda
2 veća jaja
2 velike zrele banane
60 g mlijeka
1 puna žličica sode bikarbone
1 žličica cimeta
prstohvat soli
220 g glatkog brašna tip 00
100 g mrkve (cca 1 velika)
korica 1 veće eko naranče
70 g bučinih koštica
Priprema:
U veću posudu stavite ulje i med pa pjenjačom izradite gustu smjesu. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i ponovo lagano umutite sastojke. Banane izblendajte potpuno kremasto i dodajte ostatku tekućih sastojaka, kao i mlijeko. U zasebnoj posudi kroz sito prođite sodu, cimet, sol i brašno pa izmiješajte s tekućim sastojcima. Mrkvu ogulite i naribajte na sitnoj strani ribeža. Koštice lagano tostirajte na suhoj tavi, pa izblendajte do brašnaste teksture. Spojite mrkvu, bučine koštice i koricu naranče s ostatkom sastojaka, pa smjesu prebacite u silikonski kalup i pecite u pećnici zagrijanoj na 170° oko 40-45 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....