Trebat će vam:
1 manja tikva Hokaido
2 žlice maslinova ulja
vezica kovrčavog kelja
pola nara
slanutak iz konzerve
šaka pinjola
ocat (od šipka ako imate)
1-2 žlice pesta od kelja
Priprema:
Listove kovrčavog kelja operite i obarite u vrućoj vodi 30 sekundi. Ocijedite kelj i stavite ga u zdjelu u kojoj ćete posluživati salatu. Tikvu Hokaido očistite od sjemenki. Njezina je kora jestiva pa je ne morate guliti. Narežite je na polumjesece i pecite na tavi na malo maslinova ulja dok se komadi ne karameliziraju s obje strane. Možete je koristiti i toplu i hladnu u salati. Očistite nar i rasporedite po kelju. Slanutak iz konzerve također ubacite u zdjelu. Pinjole kratko tostirajte, dok ne puste miris, pa ih stavite u salatu. Za kraj dodajte pečenu bundevu, sve začiniti s malo octa te u tanjuru dovršite salatu žlicom pesta od kelja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....