Chefica Katarina Vrenc za proljetni magazin Dobre hrane poželjela je pripremiti lampredotto, jelo od rajžleca, odnosno od četvrtog želuca goveda, no završila je s tripicama, drugim želucem. Kako bi ih iskoristila, odlučila ih je pohati u panko mrvicama i ubaciti u sendvič s majonezom od medvjeđeg luka!
Frigane tripe u paninu s majonezom od medvjeđeg luka
Za majonezu s medvjeđim lukom:
50 g medvjeđeg luka
2 žumanjka
1 žličica dijon senfa
250 ml maslinovog ulja
½ žličice limunovog soka
limunova korica
sol
crni papar
Priprema:
Operite i osušite medvjeđi luk. Pretvorite ga u pastu u mužaru. Umiješajte žumanjak i senf i nastavite miksati, dodajući ulje dok ne dobijete željenu konzistenciju majoneze. Začinite limunovim sokom, koricom, soli i paprom.
Za tripice:
300 g tripa
25 g mrkve
20 g celera
30 g rajčice
40 g luka
sol
papar
50 g tempura brašna
30 g panko mrvica
25 g vode
Oprane svježe tripice i povrće kuhajte u vodi otprilike dva sata, te začinite soli i paprom. Ohladite, narežite na željenu veličinu i pripremite za friganje. Umiješajte tempuru s vodom pa uvaljajte narezane tripe i panko mrvice. Pržite u suncokretovom ili drugom biljnom ulju za prženje na 190 °C. Tripe poslužite uz prethodno napravljenu majonezu od medvjeđeg luka u paninu.
Ovaj je recept dio teme o lampredottu iz novog broja magazina Dobra hrana, koji je trenutno na kioscima. Ne propustite!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....