
Eto što može učiniti jedna namirnica, potpuno smo joj se predali. Recepata s jabukama, i onih slatkih, ali i slanih ima napretek, kombinacijama nema kraja. Prva na pamet nam je naravno pala štrudla i zato vam donosimo ovaj provjeren recept!
Trebat će vam:
Tijesto:
500 g glatkog brašna 2,2 dl mlake vode malo soli 4 žlice ulja |
Nadjev:
1 kg jabuka 3 žlice smeđeg šećera vanilin šećer cimet malo krušnih mrvica ako su jabuke pune soka |

Priprema:
Zamijesiti tijesto, pokriti ga i ostaviti da miruje oko dva sata. Na čistom stolnjaku pobrašniti pa tijesto razvaljati i razvući rukama, tj. dlanovima tako da bude gotovo prozirno. Nauljiti ga pa rasporediti po njemu nadjev i zarolati tako da pridignete stolnjak pa rolati tijesto pomoću stolnjaka. Štrudle prerezati na dužinu posude za pečenje pa ih poslagati i premazati maslacem te peći na 180-200 stupnjeva oko pola sata, odnosno dok ne dobije zlatnu boju. Štrudle se mogu napraviti i s gotovim listovima za savijače ili jufke.