Iako dobro znamo da je ragu alla bolognese umak za pripremu kojeg je važno uzeti dovoljno vremena, koji se kuha sporo i s puno strpljenja, moramo priznati da jedva čekamo isprobati 20-minutnu varijantu ovog jela recept za koju je na svom Instagram profilu ovih dana podijelio slavni glumac i veliki gurman Stanley Tucci.
"Čistio sam zamrzivač i pronašao sam pakiranje divnog mesa koje nabavljam na tržnici, ima puno masnoće pa sam odlučio napraviti brzi bolognese. Obično se radi od teletine i temeljca, ne dodaje se rajčica, a ja sam ovog puta napravio kombinaciju s mrkvom, lukom i celerom, dodao sam i malo maslaca i maslinova ulja. Kuhao sam, a zatim sam dodao meso, malo rajčice, muškatnog oraščića, sol i papar i nastavio s kuhanjem. Poslužit ću to s malo parmezana. Nikad nisam radio bolognese na ovaj način, ali ispalo je fantastično", objasnio je Tucci u svom videu.
Glumac je potom isprobao svoju večeru i zaključio kako je možda ipak dodao previše vode u kojoj se kuhala tjestenina, ali osim te sitnice, jelo je odlično.
Budući da Tucci u svom videu ne otkriva točne mjere, potrudili smo se raspisati recept u količinama dovoljnim za dvije gladne osobe pa, ako još uvijek razmišljate što kuhati danas kada se vratite s posla ili plaže, ovo je recept koji bi vam itekako mogao biti koristan. Ako, pak, u kuhinji ipak više volite slijediti pravila, priču i recept o originalnom ragu alla bolognese potražite ovdje.
Trebat će vam:
• 1 veći luk
• 2 manje ili jedna veća mrkva
• 1 komadić korijena celera
• 300 g mljevene junetine ili teletine
• rajčica
• temeljac (po želji)
• sol i papar
• muškatni oraščić
• tjestenina
• ulje i maslac
Priprema:
U dublju tavu stavite maslinovo ulje, zagrijte pa ubacite i maslac. Pustite da se otopi, a zatim dodajte sitno sjeckani luk. Pirjajte dok ne poprimi boju pa ubacite i sitno sjeckanu mrkvu i celer. Pirjajte 5 minuta, dodajte meso i ponovno pirjajte dok ne poprimi boju. Dodajte usitnjenu rajčicu, a koristiti možete i konzerviranu. Količinu prilagodite vlastitim potrebama. Dodajte temeljac, sol i papar, naribani muškatni oraščić i pirjajte dok se umak ne reducira. Stavite kuhati tjesteninu pa dio vode u kojoj se kuhala dodajte u umak. Još kratko kuhajte i na kraju sve zajedno povežite, pospite parmezanom i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....