1 purica sol 100 g maslaca 100 ml bijelog vina velika žlica meda 500 g mlinaca |
Dan prije puricu dobro očistite, nasolite i ostavite na hladnom tijekom noći. Prije pečenja, ako želite, puricu možete dosoliti izvana i u utrobi. Da bi bijelo meso bilo sočno, maslac narežite na komadiće i koliko god možete dublje, ugurajte ga ispod kože purice. I na samom kraju u zdjelicu stavite med i bijelo vino, dobro izmiješate te premažite cijelu puricu. Stavite peći na temperaturu od 170 Celzijevih stupnjeva. U posudu u kojoj se peče purica, ulijte oko 200 ml vode da nije suho. Masnoću nije potrebno dodavati jer će purica tijekom pečenja pustiti vlastitu. Pravilo je da se purica peče onoliko dugo koliko sirova teži, i to na laganoj vatri uz stalno podlijevanje sokom koji se stvara tijekom pečenja. Jednako tako, svakih pola sata okrenite ju na drugu stranu. Bit će sočna i dobro pečena sa svih strana. Pečenu puricu izvadite na tanjur, a u masnoću na kojoj se pekla umiješajte usitnjene mlince koje ste pofurili vrućom vodom. Izmiješajte ih u tom soku i stavite peći u pećnicu na 200 stupnjeva oko 15 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....