glavica kiselog kupusa (oko 1,5 kg) 800 g miješanog mljevenog mesa 1 žličica crvene paprike 100 g riže 3 češnja češnjaka 2 glavice luka ulje sol papar 100 g špeka 300 g suhih rebara 200 ml soka od rajčice 300 g rezanog kupusa |
Meso stavite u posudu za miješanje, začinite solju i paprom. Dodajte mljevenu papriku i rižu te dobro izmiješajte. Ostavite sa strane. Na tavu stavite malo ulja i dodajte sitno kosani luk te ga na laganoj vatri popržite. Pred kraj dodajte usitnjeni češnjak. Kada se luk ohladi, dodajte ga mesu i opet sve dobro izmiješajte. Na kraju dodajte sitno narezan špek. Tako pripremljenu smjesu umotajte u listove kupusa dok ne potrošite sve sastojke. Sada dodajte rezani kupus da prekrijete sve sarme. Posudu sa sarmama zalijte vodom da budu sve prekrivene pa na vrh stavite suha rebra. Kuhajte sat vremena na tihoj vatri, zatim dodajte sok od rajčice i još kuhajte oko sat i pol. Pri tom pazite da su sarme cijelo vrijeme u tekućini.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....