USUSRET BOŽIĆU

BOŽIĆNE PEČENKE: Pečena svinjetina s pivom i ajvarom

 Getty Images
Za sve ljubitelje mesa!

Trebat će vam:

1,5-2 kg svinjskog karea s kosti
2 mrkve
1 peršin
3 češnja češnjaka
sol
papar
ulje ili mast
1,5 dcl piva
ajvar

Za salamuru:

4 l vode
300 g soli
150 g šećera
4-5 lovorovih listova
1 žličica papra u zrnu

Roast smothered in roasted Garlic, olive oil, fresh Herbs, sea salt and pepper with asparagus, baby potatoes, carrots and roasted to perfection-Photographed on Hasselblad H3D2-39mb Camera
Getty Images

Skuhajte salamuru i ostavite da se ohladi pa u nju uronite meso i ostavite u hladnjaku barem preko noći. Budući da je kare krto meso, na taj će način omekšati i bit će sočnije. Meso drugi dan izvadite iz salamure, obrišite ga papirnatim ubrusom i izbodite nožem na par mjesta. Meso posolite i poparite pa ga prvo pecite u nauljenoj posudi na 220 stupnjeva oko 10 minuta, a zatim oko njega rasporedite na veće komade narezano korjenasto povrće, luk i cijele, oguljene češnjeve češnjaka. Ulijte malo vode i podlijte pivom. Poklopite posudu ili pokrijte sve dvostrukom alu folijom i pecite na 150 stupnjeva oko dva sata. Poslužite s ajvarom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 08:07