CHEFOVSKI RECEPT

Brancin u crnoj soli

 Maja Danica Pečanić
Recept Marina Rendića koji je objavljen u “Hrvatskoj kuharici” autora Mate Jankovića u izdanju Školske knjige

2 kg brancina
2 kg krupne morske soli
1 kg sitne morske soli
2 žlice sipina crnila
4 bjelanjka
maslinovo ulje
ružmarin

Maja Danica Pečanić

Brancinu očistite utrobu i škrge. Ljusku ostavite da se sol ne zalijepi za ribu jer će biti preslana. Pomiješajte krupnu i sitnu sol, dodajte crnilo i bjelanjke te miješajte rukama dok ne dobijete crnu smjesu. Lim pospite dijelom soli i na nju položite ribu. Ostatak soli pospite po ribi tako da bude potpuno prekrivena. Za aromu umetnite u ribu grančice ružmarina. Pecite 1 sat u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva. Pečenu ribu izvadite, sol potucite batićem i skinite zajedno s kožom. Meso stavite na tanjur, prelijte maslinovim uljem i ukrasite ružmarinom. Ribu možete poslužiti uz blitvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 18:14