RECEPT IZ RESTORANA NA KANTUNU

Brudet od hobotnice, sipe, lignji i kozica s bijelom palentom

 Berislava Picek / Hanza Media
 

800 g svježe hobotnice
300 g očišćene sipe
300 g očišćene lignje
100 g očišćene jadranske svježe kozice
1000 g luka
80 g češnjaka
200 ml maslinova ulja
200 g rajčice
100 g bijele palente
sol, papar, lovorov list

Rijeka, 170616.
Ponuda ribljih jela u restoranu Kantun u Rijeci.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Luk pirjati na maslinovu ulju do zlatne boje i dodati narezanu hobotnicu. Kad hobotnica omekša, dodati sipu i narezane rajčice, češnjak, lovorov list i papar. Pred kraj staviti lignje i kozice. Željenu gustoću dobiti dodavanjem vode, a ako je potrebno, sol dodati na kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 19:17