Bruskete sa srdelama, komoračem i lukom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 25 min

Sastojci

  • 1,5 žlica maslinova ulja
  • 1 komorač
  • 1 baguette
  • 300 g srdela
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 1 žlica sitno nasjeckanog peršina
  • 1 žlica sitno nasjeckanog vlasca
  • 3 žlice limunova soka
  • 1 žlica bijelog vinskog octa
  • 100 ml maslinova ulja
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Srdele kratko popržite. Komoraču odstranite vanjske listove, prepolovite ga i sitno narežite. A zatim propirjajte u širokoj plitkoj tavi. Nakon nekoliko minuta, kad omekša, maknite ga s vatre i stavite po strani.

2. korak

U zdjeli pomiješajte propirjani komorač, luk, sok limun, vlasac, peršin, ocat i pola dcl maslinovog ulja. Posolite i popaprite.

3. korak

Baget narežite na kriške, premažite ih maslinovim uljem i tostirajte. Na tostirane kriške bageta posložite pržene srdele i na njih mješavinu komorača i luka.

Brzi snack bit će gotov čim popržite srdele. Još samo kratko bacite komorač na vatru i pomiješajte ga s lukom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 21:30