Priprema: 5 minuta • Kuhanje: 10 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
500 g svježih raviola
60 g maslaca
30 g pinjola
¼ žličice dimljene paprike
sol i papar
sok od pola malog limuna
250 g grčkog jogurta
1 režanj češnjaka
½ žličice soli
svježe mljeveni crni papar
15 listova mente
1 žlica maslinovog ulja
1-2 žlice vode
Priprema:
Zakuhajte veliki lonac posoljene vode. Dodajte raviole i kuhajte prema uputama na pakiranju, dok ne budu al dente. Ocijedite i isperite pod hladnom vodom pa ponovno ocijedite. Za preljev stavite jogurt, češnjak i sol u malu zdjelu i začinite s malo svježe mljevenog crnog papra. Promiješajte da se sjedini. Dodajte usitnjenu mentu, maslinovo ulje i promiješajte. Dodajte 1-2 žlice vode da razrijedite preljev – tražite gustoću kreme za izlijevanje, a količina vode koju ćete dodati ovisi o gustoći jogurta. Manji lonac stavite na srednje jaku vatru, dodajte maslac i kada se počne topiti dodajte pinjole. Rastopite maslac dok ne počne smeđiti. Pinjoli će također postati zlatni kako maslac porumeni. Odmah izvadite i ulijte smeđi maslac i pinjole u zdjelu otpornu na toplinu kako biste spriječili daljnje kuhanje. Ohlađene raviole pomiješajte s preljevom od jogurta i začinite s malo soli i papra. Za posluživanje žlicom dodajte smeđi maslac i pinjole, pospite dimljenu papriku, nekoliko listića mente i malo soka od limuna. Poslužite odmah.