RUČAK USRED TJEDNA

Brza piletina s kvinojom, brokulom, grahom, avokadom i jednostavnim umakom od senfa

 Asab974/Getty Images/istockphoto
Za brzi ručak usred tjedna napravite sastojcima bogatu, a zapravo vrlo jednostavnu piletinu s povrćem

Trebat će vam:

4 pileća filea

2 šalica kvinoje

mala konzerva crvenoga graha

100 g brokule

1 mala glavica luka

1 avokado

1 mrkva

2 žlice maslinova ulja

1 žlica senfa

1 žlica octa

sjemenke pola nara

Priprema:

Pod mlazom hladne vode isperite kvinoju i stavite je kuhati u slanu vodu prema uputama na pakiranju. Kada je spremna, ocijedite je i stavite sa strane. Brokulu narežite na manje komade i kratko blanširajte. Mrkvu ogulite i narežite na tanke štapiće. Očistite i narežite avokado. Ocijedite grah. U tavici na ulju prepržite luk, dodajte grah, posolite, popaprite, dodajte ocijeđenu kuhanu kvinoju te dobro izmiješajte. Posolite i popaprite piletinu. Prepržite je na čistoj tavici na malo ulja, razrežite i poslažite na tanjur na koji ste rasporedili kvinoju, kuhanu brokulu i svježe povrće. U posudici pomiješajte maslinovo ulje, senf i malo octa, pa polijte po tanjuru. Dovršite sjemenkama nara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 12:15