U slučaju da se ovog tjedna vraćate s godišnjeg odmora, ovotjedni meni mogao bi biti baš po vašoj mjeri. Narednih sedam dana, naime, kuhamo slasno i zasitno, ali i brzo i jednostavno. Ponedjeljak započinjemo brzom pitom sa sirom kojoj nerijetko dodajemo i ribane tikvice, u utorak radimo hrskave i slasne kuglice od riže, a u srijedu već tradicionalno na red dolazi nešto na žlicu. Ovog puta u pitanju je gusto varivo s piletinom, krumpirom, tikvicama i porilukom. U četvrtak radimo jednostavan zapečeni krumpir, kremast iznutra, a hrskav izvana, dok u petak kombiniramo tek nekoliko sastojaka i radimo slasne polpete od tune. U subotu ručak radimo tek nakon 12 sati i odlučujemo se na opušteniju varijantu u obliku ljutih jastučića od dizanog tijesta s kobasicama, a u nedjelju pak kuhamo piletinu u gustom povrtnom umaku. Recepte donosimo u nastavku.
PONEDJELJAK
UTORAK
SRIJEDA
VARIVO S PILETINOM, KRUMPIROM I PORILUKOM
ČETVRTAK
PETAK
SUBOTA
NEDJELJA
PILETINA U GUSTOM POVRTNOM UMAKU