Odlična ideja

Brza tjestenina s piletinom, limunom i pestom spas je za gužvovit dan

 Lauripatterson/Getty Images
Čak i ako nemate vremena, to ne znači da ne možete skuhati nešto fino

Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 15 minuta • Porcija: 2 - 4

Sastojci:

  • 300 g pilećih prsa
  • 5 žlica pesta prema želji
  • maslinovo ulje
  • 500 g tjestenine
  • 1 limun
  • sol i papar

Priprema

Skuhajte tjesteninu u dobro posoljenoj vodi i ostavite dio vode u kojoj se kuhala. U većoj tavi ispecite na komadiće nasjeckanu piletinu koju ste najprije posolili i začinili paprom. Maknite s tave pa na istu masnoću dodajte pesto i sok pola limuna. Dodajte i limunovu koricu. Ubacite tri, četiri žlice u kojoj se kuhala tjestenina kako bi se stvorio umak. Dodajte tjesteninu i sve dobro pomiješajte. Dodajte malo maslinova ulja, a na kraju i komadiće piletine. Pomiješajte i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 08:03