Tako dobra

Brže ne može: kad nam se jede nešto ukusno i lako za pripremu, radimo ovu tjesteninu

 Kanawa_studio/Getty Images/istockphoto
Iako je brzo gotovo i fino, u umaku za ovo jelo ima toliko "zelenjave" da je i zdravo

Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 10 minuta • Porcija: 2-4

Trebat će vam:

  • 3-4 listova kelja
  • 2 šake mladog špinata
  • 2 žlice feta sira
  • 2 žlice krem sira
  • Sok pola limuna
  • 1 šaka tostiranih badema ili lješnjaka
  • sol i papar
  • tjestenina

Priprema:

U blender ubacite kelj, mladi špinat, bosiljak, feta sir, maslinovo ulje i dvije žlice krem sira, dodajte limunov sok, sol i papar te tostirane bademe ili lješnjake. Blendajte dok ne dobijete gustu kremu, a po potrebi dodajte i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina, žlicu do tri.

Pomiješajte s tjesteninom, pospite s još malo feta sira i poslužite toplo uz salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 19:30