Trebat će vam:
400 g svinjetine
2 luka
2 krumpira
2 mrkve
voda ili mesni temeljac
2 žličice crvene mljevene paprike
2 lovorova lista
1 šaka svježeg peršina
ulje
sol i papar
Priprema:
Na dobro zagrijanom ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Kada poprimi boju, dodajte na kockice nasjeckano meso. Dobro ga zapecite sa svih strana. Dodajte potom na kolutiće nasjeckanu mrkvu, a zatim i na kockice narezani krumpir. Pustite da se kratko pirja pa začinite mljevenom paprikom, lovorovim listom, soli i paprom. Dodajte i druge začine prema želji, primjerice, malo čilija, timijana... Prelijte sve vodom ili temeljcem pa kuhajte 40 minuta do sat vremena, dok meso ne omekša, a juha postane gušća. Na kraju dodajte sitno sjeckani peršin. Poslužite toplo uz krišku kruha.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....