Juha s tijestom za lazanje
Sastojci:
170 g tijesta za lazanje (istrganog) 1 žlica maslinovog ulja 450 g pečenih purećih prsa (istrganih na manje komade) sol svježe mljeveni papar 1 žličica origana 2 češnja češnjaka šaka sjeckanog peršina 1 litra pilećeg temeljca 750 ml pasata od rajčice šaka svježe sjeckanog bosiljka 250 g ricotta sira šaka ribanog parmezana šaka sjeckane mozzarelle |
Priprema:
U lonac stavite vodu, posolite ju i u njoj skuhajte tijesto za lazanje po uputama na pakiranju. Ocijedite ga. U međuvremenu zagrijte maslinovo ulje u srednje velikoj tavi. Dodajte pureća prsa, sol, papar i origano. Dinstajte oko 5 minuta. Dodajte češnjak i peršin te temeljac i rajčicu. Pojačajte vatru i pustite da krčka. Bosiljak, ricottu, parmezan, sol, i papar pomiješajte. Kad je juha gotova, stavite ju u zdjelice, na vrh dodajte mješavinu od sira te sjeckanu mozzarellu i bosiljak i peršin po želji.
Losos u naranči s kineskim kupusom
Sastojci:
4 fileta lososa 2 žlice marmelade od naranče 1 žličica soja umaka 1 žličica srirache 1 žličica sezamovog ulja pola čilija 1 žličica ribanog kokosa 3 kineska kupusa 2 šnite naranče maslinovo ulje sol i papar |
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva. Protvan za pečenje obložite papirom za pečenje i na njega poredajte filete lososa. Posolite ga i popaprite. Neka vam koža bude s donje strane, ako vaši fileti imaju kožu. Kineski kupus prerežite na pola po dužini. I njega posložite u protvan za pečenje. Premažite ga maslinovim uljem i začinite solju i paprom. Pecite oko 15 minuta. U malu rajnglicu stavite marmeladu od naranče, soja umak, sezamovo ulje, srirachu, čili i kokos. Krčkajte par minuta na srednjoj vatri. Na topli losos izlijte žlicom vrući umak i gotovi ste!
Tacosi s odreskom
Sastojci:
450 g odreska 1 žličica čilija u prahu pola žličice sušenog origana sol i papar 6 kukuruznih tacosa 1 žlica maslinovog ulja 1 srednji luk kiselo vrhnje naribani sir |
Priprema:
Odrezak narežite na trakice. Začinite ga čilijem u prahu, origanom, solju i paprom. U veliku tavu stavite maslinovo ulje i dobro ga zagrijte. Odrezak stavite u tavu i miješajte ga micanjem tave. Neka se peče na jakoj vatri oko 8 minuta, izbjegavajte pretjerano miješanje, želimo da dobije lijepu smeđu, zapečenu boju. Luk narežite na trakice. U tacose poredajte odrezak, dodajte trakice luka, žlicu kiselog vrhnja i naribani sir.
Naan s gorgonzolom i kruškama
Sastojci:
180 ml mlijeka 7 g suhog kvasca 1 žličica šećera 500 g glatkog brašna 1 mali luk 1 žličica soli 230 ml jogurta 2 žlice biljnog ulja 2 kruške 1 srednji luk 1 žličica aceta balsamica 1 žličica maslinovog ulja šaka sjeckane gorgonzole šaka baby špinata |
Priprema:
Mlijeko lagano zagrijte i u njemu otopite kvasac i šećer. Ostavite da odstoji 10-ak minuta. Dodajte brašno, sol, jogurt, nasjeckani luk i ulje. Umijesite tijesto i ostavite ga da se diže na toplome 2 sata. Tijesto oblikujte u nepravilne krugove i naan pecite na jako zagrijanoj grill tavi ili još bolje, na roštilju. Oko par minuta sa svake strane. Na tavici zagrijte malo maslinovog ulja te mu dodajte nasjeckane kruške, aceto i nasjeckani luk. Karamelizirajte ih oko 8 minuta. Na pečeni naan stavite kruške, istrgajte gorgonzolu i baby špinat. Stavite u pećnicu na još 2 minute da se sir rastopi.
Špageti s povrćem
Sastojci:
1 pakiranje špageta 1 žlica maslinovog ulja 2 češnja češnjaka 250 g smeđih šampinjona 1 crvena paprika 1 mrkva 3 šake baby špinata 2 žlice soja umaka 1 žličica šećera 1 žličica sezamovog ulja pol žličice ribanog đumbira pola žličice srirache |
Priprema:
U maloj posudi pomješajte soja umak, šećer, sezamovo ulje, đumbir i srirachu. U veliki lonac nalijte vodu, posolite ju i u njoj skuhajte špagete. Ocijedite ih. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte češnjak, narezane gljive, papriku i mrkvu. Dinstajte oko 5 minuta miješajući. Dodajte grašak i špinat i dinstajte još minutu, dvije. U povrće dodajte špagete i sve zalijte pripremljenim umakom. Okrenite na vatri još par puta kako bi se sve spojilo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....