pola kile cherry rajčica
pola pakiranja tjestenine (vrsta po želji)
malo više maslinovog ulja
2 veća češnja češnjaka
1 žlica kokosovog šećera ili meda
sol i papar
1 žličica origana
2 žlice kapara
1 šaka kalamata maslina
Rajčice operite i prepolovite, a tjesteninu skuhajte al dente u posoljenoj vodi. Prebacite rajčice na tavu, prelijte s malo više maslinovog ulja, začinite solju i paprom, dodajte origano i šećer, upalite vatru na jako i pustite da se rajčice zapeku. Kada počnu puštati svoju tekućinu, dodajte kapare i masline, pa nastavite peći povremeno miješajući dok ne ispari i drugi dio tekućine te se stvori lijepi gusti umak. Promiješajte umak s toplom tjesteninom, po potrebi dodajte i malo vode od kuhanja pa servirajte jelo toplo s puno bosiljka i s maslinovim uljem.
RECEPT ZA 15 MINUTA
Brzi ručak kad je u zraku više od 35 stupnjeva u obliku tjestenine sa šugom od pečenih rajčica
Nastasja Chiara Petrić otkrila nam je svoje omiljene i vrlo jednostavne recepte s rajčicom
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....