KOOHAČA: VIDEO SPECIJAL DOBRE HRANE

BRZI RUČAK: Napravili smo wok sa šumskim gljivama!

Za wok se uglavnom veže japanska ili kineska kuhinja, no i mediteranska jela s ribom, školjkama i kozicama izvrsno leže u toj azijskoj tavi. Tava sa zaobljenim dnom poznata kao wok dalekoazijskog je porijekla. Svjetska popularnost woka logična je pojava. U izvornom obliku riječ je o jeftinoj posudi od tankog lima. Takav je wok ujedno najprimjenjiviji. Ne samo za egzotičnu hranu. Naprotiv. Vrlo ga je lako i jednostavno prilagoditi različitim načinima prehrane.

Mi smo se odlučili na pripremu woka sa šumskim gljivama, a vi možete unutra ubaciti meso po želji, a isto vrijedi i za začine.

Trebat će vam:

maslinovo ulje
dva mlada luka
100 g shitake gljiva
100 g bukovača
100 g jablanovača
100 g lisičarki
sol i papar
soja umak
kineski rezanci
klice češnjaka

Priprema:

Mladi luk sitno narežite. Lagano ga prepržite u woku na malo maslinova ulja. dodajte gljive i lagano ih sotirajte. Sve posolite i popaprite. Kineske rezance skuhajte u slanoj vodi. Dodajte ih gljivama te začinite s malo soja umaka. Poslužite s klicama češnjaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 10:48