Trebat će vam:
450 g kozica
3 žlice maslinova ulja
5 režnjeva češnjaka
60 ml bijelog vina
60 g maslaca
četvrt žličice kajenskog papra
sol i papar
riža ili tjestenina kao prilog
Priprema:
Ako imate smrznute kozice, odmrznite ih u hladnjaku sat do dva prije kuhanja i osušite kuhinjskim ubrusom. Očistite ih od ljuski ako treba i posolite i popaprite. U širokoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri, dodajte kajenski papar i promiješajte. U tako začinjenom ulju pecite kozice dok ne promijene boju, oko dvije minute sa svake strane. Dodajte vino u tavu i deglazirajte je te pustite da se sve krčka do dvije minute. U tavu ubacite fino usitnjeni češnjak i pecite oko 30 sekundi. Smanjite jačinu vatre i ubacite narezani maslac u tavi. Miješajte dok se maslac ne otopi i sve se ne prožme. Poslužite s kuhanom rižom ili omiljenom tjesteninom koju se skuhali prema uputama od proizvođača.