PETKOM

Brzi ručak: Napravite kozice s vinom i češnjakom pa ih poslužite uz tjesteninu ili rižu

 Kamil Macniak/
Umjesto klasične ribe, ovog petka napravite nešto drugačije - ove sočne, slasne, aromatične kozice

Trebat će vam:

450 g kozica

3 žlice maslinova ulja

5 režnjeva češnjaka

60 ml bijelog vina

60 g maslaca

četvrt žličice kajenskog papra

sol i papar

riža ili tjestenina kao prilog

Priprema:

Ako imate smrznute kozice, odmrznite ih u hladnjaku sat do dva prije kuhanja i osušite kuhinjskim ubrusom. Očistite ih od ljuski ako treba i posolite i popaprite. U širokoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri, dodajte kajenski papar i promiješajte. U tako začinjenom ulju pecite kozice dok ne promijene boju, oko dvije minute sa svake strane. Dodajte vino u tavu i deglazirajte je te pustite da se sve krčka do dvije minute. U tavu ubacite fino usitnjeni češnjak i pecite oko 30 sekundi. Smanjite jačinu vatre i ubacite narezani maslac u tavi. Miješajte dok se maslac ne otopi i sve se ne prožme. Poslužite s kuhanom rižom ili omiljenom tjesteninom koju se skuhali prema uputama od proizvođača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:36