Trebat će vam:
1 pakiranje tjestenine
1 konzerva pelata
3 - 4 fileta inćuna
2 žličice kapara
15-ak maslina
2 režnja češnjaka
1 luk
Sol i papar
Maslinovo ulje
Priprema:
Luk nasjeckajte na sitno i pirjajte ga 10-ak minuta na laganoj vatri dok ne omekša. Dodajte sitno nasjeckani češnjak, pirjajte još minutu pa dodajte nasjeckane masline, kapare i inćune. Dobro sve promiješajte, pustite da se kuha minutu pa dodajte pelate. Kuhajte 15-ak minuta dok se umak malo ne reducira. Za to vrijeme stavite kuhati tjesteninu. Kuhajte je na pola vremena koje je navedeno na pakiranju, a zatim prebacite u umak. Dodajte i nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina kako biste dobili lijep, ljepljiv umak. Začinite prema želji, možete dodati i tvrdi ribani sir i začinsko bilje poput bosiljka i peršina. Kuhajte dok tjestenina ne postane al dente. Prebacite na tanjur i poprskajte s još malo maslinova ulja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....