Trebat će vam:
400 g mljevenog mesa (junetine i svinjetine)
400 g tjestenine
1 luk
3 režnja češnjaka
200 ml temeljca
1 lovorov list
1 žlica koncentrata rajčice
sol i papar
timijan, origano i svježi peršin
ulje i maslac
topivi sir prema želji
Priprema:
Na ulju najprije pirjajte luk koji ste nasjeckali na sitno. Kada poprimi boju, dodajte protisnuti češnjak, a zatim i meso. Pirjajte dok meso ne dobije boju. Dodajte lovorov list, koncentrat rajčice, sol, papar, sve druge začine i podlijte temeljcem. Pustite da se krčka na laganoj vatri 20-ak minuta. Za to vrijeme do pola skuhajte tjesteninu. Nakon 20 minuta, pomiješajte tjesteninu s umakom, dodajte polovicu sira, malo maslaca i malo vode od kuhanja, kako bi se stvorio kremasti, ljepljivi umak. Prebacite sve u posudu za pečenje i ostatak sira pospite po vrhu. Pecite 20-ak minuta na 200 stupnjeva. Poslužite toplo, uz salatu prema želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....