BAŠ DOBRO JELO

Brzinska tjestenina s mljevenim mesom spašava obiteljski ručak na užurbane radne dane

 Drong/Getty Images
Kada ne znate što biste kuhali, a u zamrzivaču imate pakiranje mljevenog mesa, razmislite o ovom jednostavnom, brzom jelu

Trebat će vam:

400 g mljevenog mesa (junetine i svinjetine)

400 g tjestenine

1 luk

3 režnja češnjaka

200 ml temeljca

1 lovorov list

1 žlica koncentrata rajčice

sol i papar

timijan, origano i svježi peršin

ulje i maslac

topivi sir prema želji

Priprema:

Na ulju najprije pirjajte luk koji ste nasjeckali na sitno. Kada poprimi boju, dodajte protisnuti češnjak, a zatim i meso. Pirjajte dok meso ne dobije boju. Dodajte lovorov list, koncentrat rajčice, sol, papar, sve druge začine i podlijte temeljcem. Pustite da se krčka na laganoj vatri 20-ak minuta. Za to vrijeme do pola skuhajte tjesteninu. Nakon 20 minuta, pomiješajte tjesteninu s umakom, dodajte polovicu sira, malo maslaca i malo vode od kuhanja, kako bi se stvorio kremasti, ljepljivi umak. Prebacite sve u posudu za pečenje i ostatak sira pospite po vrhu. Pecite 20-ak minuta na 200 stupnjeva. Poslužite toplo, uz salatu prema želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. listopad 2024 08:22