RUČAK USRED TJEDNA

Brzo varivo za koje će vam trebati glavica kelja, kobasice i konzerva graha

 Abc/
U slučaju da vam je ponestalo ideja za brzi ručak usred tjedna, okušajte se u pripremi ovog jednostavnog variva

Trebat će vam:

1 luk

2 mrkve

1 manja glavica ili pola veće glavice kelja

2 para kobasica

1 konzerva graha

2 žličice crvene dimljene paprike

1 lovorov list

Sol i papar

Ulje

Priprema:

Na ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Pustite da poprimi boju pa dodajte na kolutiće nasjeckanu mrkvu i kobasice. Pirjajte još 3-4 minute, dodajte temeljac ili vodu, toliko da prekriju sve sastojke i začinite crvenom paprikom, soli i paprom. Ubacite i lovorov list. Kuhajte 20 minuta ili dok mrkva ne omekša. Dodajte još vrućeg temeljca ili vode pa ubacite i kelj koji ste nasjeckali na manje komade. Kuhajte 10-ak minuta, a zatim dodajte grah. Kuhajte još 10 minuta, dodatno začinite prema želji i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. studeni 2024 14:19