NIKAD JEDNOSTAVNIJE

Buču ubacite u pećnicu i poslužite uz feta sir i omiljeni prilog, dobra ideja bit će riža

 Mariha-kitchen/Getty Images/istockphoto
Tražite li način kako da bez previše truda napravite odličan ručak, možda će buča s feta sirom za vas danas biti baš dobar odabir

Trebat će vam:

1 veća buča

100 g feta sira

5-6 režnjeva češnjaka

2 žlice meda

svježi peršin

maslinovo ulje

sol i papar

riža

Priprema:

Buču operite i narežite na veće komade. Rasporedite je po papiru za pečenje i poprskajte maslinovim uljem te malo meda. U posudu za pečenje ubacite i režnjeve češnjaka. Sve zajedno pecite oko 40 minuta na 200 stupnjeva ili dok buča ne omekša, ovisi o veličini komada. Za to vrijeme skuhajte rižu. Buču izvadite iz pećnice, prebacite je na veći tanjur i posipajte mrvljenim feta sirom. Dodajte još meda po želji. Dodajte i svježi peršin i poslužite uz kuhanu rižu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 05:51