Salata od pečene bundeve idealan je način da iskoristite bogatstvo jesenskih plodova u laganom, zdravom i ukusnom obroku
Trebat će vam:
500 g bundeve (butternut), narezane na kockice
3 žlice maslinova ulja
1 žličica meda
1 žličica cimeta (opcionalno)
4 jaja
150 g svježeg baby špinata
50 g oraha, grubo nasjeckanih
50 g svježeg ribizla (ili suhe brusnice kao zamjena)
sol i papar prema ukusu
3 žlice maslinova ulja
1 žlica balzamičnog octa
1 žličica senfa
1 žličica meda
Pripema:
U zdjeli pomiješajte kockice bundeve, maslinovo ulje, med i prema želji prstohvat cimeta. Rasporedite bundevu na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta dok ne omekša i lagano se karamelizira. U loncu zakuhajte vodu, pa smanjite vatru i dodajte žličicu octa. Razbijte jaje u zdjelicu, a zatim ga nježno spustite u vodu. Poširajte 3 - 4 minute dok bjelanjak ne očvrsne, a žumanjak ostane tekući. Izvadite jaje i ponovite za preostala jaja. U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, balzamični ocat, senf, med, sol i papar. Dobro izmiješajte dok ne dobijete homogeni dresing. Na tanjuru složite svježi baby špinat. Dodajte pečenu bundevu, orahe i svježi ribizl. Na vrh stavite poširana jaja. Prelijte dresingom neposredno prije posluživanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....