One koji vole cheesecake, ovaj recept natjerat će da ga zavole još više, dok će one koji ga inače ne vole natjerati da požele još jedan komad. Kada je u pitanju priprema, švedski cheesecake prilično je jednostavan i, ako se dobro organizirate kod miksanja i miješanja, nećete uprljati više od dvije zdjele i daske za rezanje.
Poslužena s mariniranim jagodama s mentom donosi pravu malu okusnu senzaciju, dok je tekstura ove poslastice više nego zanimljiva. Naime, u smjesu se dodaju bademi, brašna ima jako malo, a iako će vam se na prvu učiniti kao da sadrži previše tekućine, jednom kada je izvadite iz pećnice, sve će vam biti jasno. Mekan, prozračan i lagan, ovaj cheesecake stvoren je za vruća ljetna druženja s obitelji ili ekipom.
Trebat će vam:
150 g šećera
500 g jagoda, malina ili drugog bobičastog voća
3 žlice svježe sjeckane mente
Maslac za premazivanje posude
100 g blanširanih badema
360 g svježeg sira
180 g slatkog vrhnja
175 ml mlijeka
30 g brašna
3 jaja
Šećer u prahu
Slatko vrhnje za posluživanje
Priprema:
U većoj zdjeli pomiješajte 65 g šećera, jagode koje ste prepolovili ili maline i mentu. Pustite da stoje na sobnoj temperaturi oko sat vremena. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kalup za pečenje premažite maslacem i ostavite sa strane. U blender ubacite bademe i ostatak šećera i blendajte dok ne dobijete lijepo mljevenu mješavinu. Dodajte krem sir, slatko vrhnje, mlijeko, brašno i jaja i miješajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Sve to možete napraviti i u multipraktiku. Dobivenu smjesu prebacite u posudu za pečenje i ubacite u pećnicu. Pecite 45-60 minuta, dok ne poprimi boju. Ohladite, pospite šećerom u prahu i poslužite s voćem s mentom i tučenim slatkim vrhnjem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....