Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 15 cannellona
- 250 g ricotta sira
- 400 g špinata
- 1 glavica luka
- 2-3 sušene rajčice (prema želji)
- sol, papar, maslinovo ulje
- 5 g maslaca
- 2 žlice brašna
- 700 g mlijeka
- sol, papar
- mljeveni muškatni oraščić (na vrh noža)
- parmezan
Priprema
1. korak
U dubljoj posudi na laganoj vatri otopite maslac, dodajte brašno pa polagano, uz stalno miješanje pjenjačom (da ne nastanu grudice), dolijevajte mlijeko. Začinite solju, paprom i mljevenim muškatnim oraščićem. Ostavite sa strane.
2. korak
Vrlo sitno nasjeckajte luk. Stavite ga na malo maslinova ulja i dinstajte dok ne postane staklast. Dodajte očišćeni, oprani, dobro ocijeđeni špinat. Kad uvene, dodajte sir, sjeckane suhe rajčice (prema želji) i dobro promiješajte. Malo posolite, popaprite i ostavite da se ohladi.
3. korak
Cannellone punite dobivenom smjesom. Na dno posudice zamašćene maslacem izlijte dio bešamela, poslažite cannellone (ne pregusto), prelijte ostatkom bešamela i pospite
parmezanom. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C otprilike 35-40 minuta. Prije posluživanja pustite da malo odstoje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....