Trebat će vam:
500 g bukovača
50 ml maslinova ulja
2 žlice kumina u prahu
pola žlice korijandra u prahu
1 žlica guajillo papričice u prahu
3 žlice soja sosa
3 žlice sirupa agave
1 avokado
100 ml konzerviranog kokosova mlijeka
1 limeta
pola vezice korijandra
sol
1 ljubičasti luk
50 ml vode
50 ml jabučnog octa
žličica korijandra u zrnu
žličica papra u zrnu
1 žlica sirupa agave
veganski feta sir
Priprema:
Luk narežite na tanke polumjesece. Vodu, jabučni ocat, korijander, papar i med kratko prokuhajte i tekućinom prelijte luk. Luk će biti ukiseljen za otprilike sat vremena. Avokado, kokosovo mlijeko, sok limete, korijander i sol stavite u blender i napravite kremu. Od maslinova ulja, kumina, korijandra, guajillo papričica, soja sosa i sirupa agave napravite homogenu smjesu, u nju ubacite gljive i sve dobro pomiješajte. Stavite ih peći u pećnicu na 180 °C petnaestak minuta, cijelo vrijeme pazeći da gljive ne izgore. Na tortilju slažite redom Frijoles Negros, gljive, kremu od avokada, ukiseljeni luk i mrvljenu fetu.
SAVJET VIŠE: Uz taco s gljivama u Catu preporučuju vino Fodor Oszkára Maurera.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....