Češki gulaš

Italian soup with veggies.

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 50 dkg junetine
  • sol, papar i voda
  • maslinovo ulje
  • 1 žlica škrobnog brašna
  • 4 kisela krastavca
  • 2 luka
  • mljevena paprika
  • 3 mrkve
  • 3 krumpira

Priprema

1. korak

Nasjeckani luk popržiti na ulju i kad malo požuti dodati mljevenu slatku papriku, mrkvu i junetinu narezanu na kockice. Začiniti i pokriveno pirjati na laganoj vatri bez podlijevanja da sok postane bistar.

2. korak

Tada posipati brašnom, zaliti vodom i kuhati na laganoj vatri 20-ak minuta. Kad je meso gotovo mekano dodati krumpir narezan na kockice i prema potrebi još vode. Nastaviti kuhati još 20 minuta pa dodati kisele krastavce narezane na ploške, dotjerati okus i zgotoviti jelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. listopad 2024 16:59