Češljanci s tunom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 10 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 200 g tjestenine (mogu biti češljanci ili slično, fusilli, orechiette…)
  • 1 jušna žlica usoljenih kapara (ispranih i osušenih)
  • šaka sitno kosanog peršina
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 file slanih inćuna
  • 1 čajna žlica senfa
  • 1/2 limuna (sok i ribana korica)
  • 250 g filea tune u konzervi
  • 2 jušne žlice maslinova ulja
  • nekoliko nekoliko cherry rajčica

Priprema

1. korak

Tjesteninu skuhajte prema uputama proizvođača i ocijedite. U međuvremenu u kuhinjskom procesoru pomiješajte i usitnite: pola jušne žlice kapara, češnjak, inćune, senf, tunu i limunov sok.

2. korak

Dodajte maslinovo ulje. U smjesu umiješajte sitno sjeckani peršin i sitno ribanu koricu limuna.

3. korak

Smjesu pomiješajte s tjesteninom, dodajte ostatak kapara i ribanu koricu limuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. studeni 2024 18:00