Dobar recept i kvalitetne namirnice početak su svakog ukusnog obroka i neodvojivi su jedan od drugoga, no najvažnije je da se u sve doda malo hrabrosti i puno ljubavi. Iskusile su to i polaznice kulinarske radionice koje su imale priliku iz prve ruke od našeg poznatog chefa naučiti četiri nova recepta i nekoliko vrijednih trikova za poboljšavanje vlastitih delicija. Poučna i zabavna kulinarska radionica koju je vodio chef Marin Rendić u sklopu Konzumove kampanje Provjereno dobri, a koja promovira proizvode njihovih robnih marki, nekolicini influencerica, novinarki i poznatih osoba, među kojima smo bili i mi, otkrila je neke nove svjetonazore. Pripremajući po dva vegetarijanska i dva mesna jela s provjereno dobrim proizvodima Konzumovih robnih marki, iskusili smo da ne moramo biti čarobnjaci kako bismo za malo novca skuhali četiri konkretna jela.
Podijeljene u dvije grupe - vege i mesni tim, svaki od po pet kandidatkinja - skuhale smo po dva slijeda jela, dok je glumica Marijana Mikulić bila najjača karika u timu chefa Rendića.
Na vege meniju, u čijoj su grupi, između ostalih, bile i dvije poznate trudnice, manekenka Iris Čekuš i modna dizajnerica Anita Dujić, bio nam je pohani camembert s kruškom i umakom od indijskih oraščića te tuna salata s pennama.
U mesnom slijedu, koji je pripremom glavnog jela predvodila Antonija Stupar Jurkin, nekadašnja voditeljica, a danas marketing i event menadžerica, pripremali su se mousse od svježeg sira sa suhim šljivama i šunkom te piletina s kremom od celera i umakom od crnog vina.
I dok je u ulozi domaćice bila Ida Prester, kulinarskom druženju pridružila se i Ana Begić Tahiri, najpoznatija blagajnica s malih ekrana, ujedno i zaštitno lice Konzumove kampanje Provjereno dobri koja je istaknula kako je "itekako svjesna važnosti korištenja kvalitetnih namirnica u pripremi jela".
- To mi je važno zbog moje obitelji, zbog našeg načina života, volim znati da na neke dobre stvari u životu mogu računati - istaknula je.
Pripremajući ova četiri doista jednostavna, ali okusima jako dobra jela, koja bi mogla zaintrigirati i najrazmaženija nepca, nismo se mogle oteti dojmu kako smo im pristupali s predrasudom. Osim što ova jela nisu skupa, ne iziskuju niti previše vremena za pripremu, pa su odlična preporuka i za sve one koji u užurbanoj svakodnevici teško nalaze vrijeme za svoje male užitke. Kako i vi ne biste trošili ni vrijeme, a ni novac, u nastavku vam donosimo recepte chefa Marina Rendića.
VEGE JELOVNIK OD DVA SLIJEDA
Pohani camembert s kruškom i umakom od indijskog oraščića
Trebat će vam: sir camembert • brašno • jaja • krušne mrvice • maslac • indijski oraščić • kruške • crno vino • cimet • sol • papar
Priprema:
Camembert paniramo u brašno, jaja i krušne mrvice, pa opet u jaja i na kraju u krušne mrvice. Pohamo ga na tavi u otopljenom maslacu.
Kruške očistimo i izrežemo na ploške.
U lončić dodamo maslac i kruške i pirjamo 5 minuta. Dodamo cimet, sol i papar, pa pirjamo još 5 minuta dok kruške ne omekšaju.
Indijski oraščić tostiramo na suhoj tavi. Dodamo vino i kuhamo 2-3 minute i na kraju dodamo maslac.
Na tanjur serviramo sve zajedno.
Tuna salata s pennama
Trebat će vam: konzerva tune • penne • sol • kapari • majoneza • maslinovo ulje
Priprema:
U zasoljenoj vodi kuhamo penne.
Tunu ocijedimo.
U plastičnu posudu dodamo tunu, kapare, majonezu, maslinovo ulje i izmiksamo štapnim mikserom.
Skuhanu tjesteninu ocijedimo i ohladimo.
U posudu s izmiksanom tunom dodamo tjesteninu, začinimo solju i paprom i dobro izmiješamo.
Servirano u duboki tanjur.
MESNI JELOVNIK OD DVA SLIJEDA
Mousse od svježeg sira sa suhim šljivama i šunkom
Trebat će vam: svježi sir • kiselo vrhnje • sol • papar • maslinovo ulje • šunka • maslac • šljive • crno vino
Priprema:
Svježi sir izmiješamo s malo kiselog vrhnja. Začinimo sa soli, paprom i maslinovim uljem.
Šljive pirjamo na otopljenom maslacu. Podlijemo vinom i tako ih kuhamo oko 5 minuta. Posolimo i popaprimo.
U tavu dodamo ulje i prepržimo šunku s jedne i druge strane.
Sve zajedno serviramo na tanjur.
Pileća prsa s kremom od celera i umakom od crnog vina
Trebat će vam: otkoštena pileća prsa • krušne mrvice • sol • papar • maslac • glavica celera • mlijeko • kiselo vrhnje • crno vino • med
Priprema:
Piletinu izrežemo na odreske i lagano potučemo batićem. Posolimo i popaprimo i uvaljamo u krušne mrvice.
Pečemo na maslacu.
Očišćenu i na kockice izrezanu glavicu celera kuhamo u zasoljenom mlijeku. Ocijedimo, stavimo u blender, dodamo maslac, vrhnje i izmiksamo dok nije kremasto.
U lončiću kuhamo crno vino i med dok ne dobijemo željenu gustoću umaka.
Kremu od celera serviramo na tanjur uz meso i prelijemo umakom.
Inače, chef Marin Rendić inspiraciju za ova jela pronašao je u proizvodima Konzumovih robnih marki koje su spoj kvalitete i pristupačnih cijena, a koje Konzum razvija već godinama. Svi su se složili kako su, u vremenima kada izbora ima i previše, upravo ti proizvodi oni s kojima ne možemo pogriješiti.
"Bilo je vrlo intenzivno na radionici, vrlo ukusno, vrlo zabavno - meni je kuhanje stil života i trudio sam se prenijeti tu svoju strast na cijelu ekipu kako bih ih naučio nekim kuharskim tehnikama, ali i kako bismo svi zajedno istinski uživali u kuhanju. Jer to jest cilj: uživati u kuhanju. Plus, dobar recept i provjereno dobri sastojci - i onda ne možete pogriješiti", poručio je chef Marin Rendić nakon održane radionice.
Osim konkretnih savjeta i novih ideja koje nam je chef nesebično podijelio, jedna je druga vrsta umijeća znati uživati u dobroj hrani, dobrom društvu i trenutku, a za to se samo potrebno prepustiti. I to vam želimo!
Stoga, ako tražite inspiraciju za recepte s Provjereno dobrim proizvodima Konzumovih robnih marki, ovo je adresa za vas. Dobar vam tek!
Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Konzumom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....