Obožavamo bobičasto voće, no nekako nam se čini da svako ljeto, barem kada su u pitanju slastice, uvijek najviše do izražaja dolaze jagode, maline i borovnice. Sočne, slatke, tamne kupine često ostaju zaboravljene i zapostavljene pa smo danas tu nepravdu odlučili ispraviti. U nastavku vam stoga donosimo tri jako dobra recepta za ljetne slastice s kupinama.
Tu su kremasta torta s jogurtom, klasični cheesecake s preljevom od kupina i, za one najhrabrije, bogati Paris Brest kojeg baš nitko za stolom neće moći odbiti.
TORTA (ILI KOLAČ) U DVIJE BOJE
Od keksa, maslaca i meda napravite podlogu, a kremu od čvrstog jogurta. Kada ste gotovi s te dvije komponente, bacite se na kuhanje pirea od kupina i već ste na pola puta. Sada vam preostaje samo još spojiti sve sastojke i strpljivo pričekati da se stisnu. Ova torta pravi je ljetni hit, kremasta je i bogata, osvježavajuća i idealna za druženja na terasi.
KLASIK ZA ONE AMBICIOZNE
Osjećate li se ipak malo ambicioznije, razmislite da ove dane iskoristite za ‘projekt Paris Brest‘. U pitanju je slastica koja se radi od kuhanog tijesta, a zatim puni najfinijim kremama i koju je naša suradnica Slavica Šagolj svojevremeno napravila s kupinama. Ozbiljno dobra poslastica i omiljena za svakim stolom.
DOBAR CHEESECAKE NIKAD NE ODBIJAMO
A što kažete na cheesecake s preljevom od kupine? Nama je upravo torta od sira jedna od omiljenih slastica kroz cijelu godinu, a budući da je prilično jednostavna za pripremu, posebno je volimo i kroz ljeto. Ovog puta radimo je s bogatim, tamnim umakom od kupina i poslužujemo dobro rashlađenu. I to je sve što nam treba.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....