Za 4 osobe
Za kunpir i fažol:
500 g očišćenog krumpira
150 g kuhanog šarenog graha
50 g kiseljene kapulice
25 g kiseljenog motara
30 g maslinovog ulja
15 g vinske kvasine
5 zrna češnjaka
5 lista lovora
300 g svinjske masti
10 listova kadulje
1 žlica papra u zrnu
1 žlica sjemenki komorača
Za pesto:
100 g divlje rukole
30 g badema
20 g maslinovog ulja
1 limun sok i korica
50 g tvrdog kravljeg sira
sol
Priprema:
Krumpir narežite na kockice. Otopite svinjsku mast u loncu koji možete ubaciti u pećnicu te u njega ubacite sol, papar u zrnu, komorač, kadulju, ružmarin, češnjak, lovor. Upalite pećnicu na 150 stupnjeva te ubacite krumpir uronjen u svinjskoj masnoći unutra. Lagano konfitirajte krumpir dok ne omekša. Krumpir procijedite, a masnoću sačuvajte. U njoj možete kasnije peći krumpire, frigate jaja, začiniti s njom pečene paprika ili svježi sir. Krumpir pomiješajte s kuhanim fažolom te ga začinite s maslinovim ulje, kvasinom, te sjeckanim kiselim motarom i kiseljenom kapulicom. Ostavite preko noći u hladnjaku. Sljedeći dan dodajte po potrebi još maslinovog ulja i kvasine. Za pesto od rukole je postupak kao za pesto Genovese. Možete koristiti mužar ili ubaciti sve u multipraktik i smiksati. Pesto stavite u slastičarsku vrećicu da bude spremno za serviranje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....