Restoran Spinnaker, jedna od nezaobilaznih porečkih, ali i istarskih gastronomskih stanica, i ove sezone u sklopu Spinnaker Gourmet Stagea, donosi dva zanimljiva gostovanja, a već najavljuje i novogodišnju večeru kojima će ponovno obogatiti istarsku scenu inovativnim autorskim jelima i autentičnim okusima regije. Za ta iskustva pobrinuti će se zagrebačkoj publici dobro poznati chefovi - Hrvoje Kroflin i Marko Turković, dok će onu posljednju, povodom dočeka Nove godine, potpisati chef Goran Hrastovčak.
No, krenimo redom. Prva večera zakazana je za idući vikend kada će u subotu, 23. studenog, gost chef u Spinnakeru biti Hrvoje Kroflin, majstor kreativne kuhinje i chef restorana ManO2 u Zagrebu. Kroflin, poznat po preciznim jelima bogatih okusa i tekstura, pripremit će večeru u porečkom restoranu, svega nekoliko dana nakon što će odabranoj zagrebačkoj publici kuhati u svom restoranu na posebnoj večeri povodom predstavljanja novih vina vinarije Štampar. No, u Poreču, uz njegova jela točit će se vina poznate pelješke vinarije Miloš. Naime, Frano Miloš, o kojemu smo vam već pisali u ovoljetnom serijalu, istinski je pionir prirodnog vinarstva te sa sinovima Josipom i Ivanom stvara vina koja prate ritam prirode i oživljavaju duh pelješkog terroira. Kroflinova večer biti će upotpunjena njihovim autentičnim vinima što, vjerujemo, da će biti sjajan spoj.
Druga večera zakazana je za subotu, 14. prosinca, kada chefu Hrastovčaku u goste stiže Marko Turković, strastveni chef zagrebačkog Bekala, poznatog po kuhanju na otvorenoj vatri i dobitnik jedne od nagrada Dobrih restorana za 2024. Njegova sposobnost da iz jednostavnih namirnica izvuče najfinije okuse te da ih spoji na neočekivan i uzbudljiv način, što smo već i sami iskusili, učinila ga je jednim od najzanimljivijih hrvatskih chefova. Večer će biti obogaćena vinima istarske vinarije Piquentum, čija su vina, pod vodstvom enologa Dimitrija Brečevića, izraz istarskih sorti poput malvazije i terana. Brečević, koji je svoje iskustvo brusio od rodne mu Francuske do Novog Zelanda, donosi jedinstvenu filozofiju prirodnog vinarstva koja će popratiti Turkovićeva kuhinja.
Ova posebna serija večera završava 31. prosinca uz novogodišnju večeru head chefa Spinnakera, Gorana Hrastovčaka. Njegov prepoznatljiv stil, moderna interpretacija lokalne istarske kuhinje o kojoj smo vam pisali već nekoliko puta, odvest će goste na jedinstveno putovanje okusima, uz pažljivo odabrana vina koja će poslužiti sommelier Sandro Paris, višestruki prvak Hrvatske u sommelierstvu.
Posebno dobar povod za ove večere je i činjenica da su obje vinarije - Miloš i Piquentum, za ovu priliku najavile izvaditi i neka posebna, izvanserijska vina, od kojih će se neka prvi put naći pred širom publikom. kako je broj mjesta ograničen, svoje mjesto treba rezervirati, a to j najbolje da učinite pozivom na +385 52 400 804. Iz Valamara poručuju kako su za goste osigurali besplatan parking na njihovu parkiralištu Žatika.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....