ZDRAVI TANJURIĆ

CHIARIN TANJURIĆ: Čokoladne datulje

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Datulje, kao prilično svestrano voće, iznenađujuće su rijetko zastupljene u našoj kuhinji u usporedbi s ostalim popularnijim suhim voćem

20 svježih datulja
100 g tamne čokolade (70%)
20 tostiranih badema
3 pune žlice kikiriki maslaca
malo soli

Berislava Picek / HANZA MEDIA

Datulje zarežite po pola kako biste izvadili košticu, ali ne do kraja tako da ostane cijela da je možete puniti. Napunite ih s namazom od kikirikija (otprilike trećinu žličice po datulji), ugurajte po jedan badem u svaku, te ih dobro zatvorene posložite na tanjur. Čokoladu otopite i uronite datulje da budu potpuno prekrivene čokoladom. Posipajte s malo soli i stavite da se stisnu u hladnjaku sat vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 18:35