JEDNOSTAVNI ZALOGAJI

CHIARIN TANJURIĆ: “Trgana” piletina

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Provjeren način kako uljepšati druženja s finim, a jednostavnim zalogajima.
650 g pilećih zabataka (bez kosti i kože)
2 žlice neljute mješavine azijskih začina
5 žlica kečapa
1/2 žlice dijon senfa
2 žlice light muscovada
2 žlice Worcester umaka
3 žlice aceta balsamica
1 nepuna žličica himalajske soli
1 žličica suhog origana
2 srednja crvena luka
2 režnja češnjaka
600 ml vode

Zagreb, 290318.
Domaca tortilja s sporo pecenom svinjetinom Pulled pork i s dodacima pripremila je Nastasja Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Pileće zabatke u loncu u kojem ćete ih kuhati promiješate s prvih 8 sastojaka/začina iz recepta. Očišćeni luk i češnjak izblendajte u kremastu smjesu te dodajete piletini. Sve zalijte vodom, dobro promiješate te stavite na vatru. Kada zavrije, smanjite vatru te piletinu kuhajte povremeno miješajući oko 3 sata, odnosno koliko je potrebno da se tekućina reducira u gusti umak. Natrgajte piletinu vilicom i poslužite uz flatbread.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. studeni 2024 18:55