Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 750 g polubijelog brašna
- 200 g palente
- 50 g pšeničnog griza
- 2 suha kvasca
- 2 žlice soli
- 4 žlice suncokretovog ulja (hladno prešano, bez mirisa)
- oko 600 ml mlake vode
- 50 g bio margarina
- ljuti feferoni (po želji može i samljevene čili papričice)-ako volite ljuto
- mljevena crvena paprika(može i kockice svježe ako je sezona)
- po želji ribani sir
Priprema
1. korak
Pomiješajte suhe sastojke i polako miješajući dodajte ulje i vodu. Umijesiti kompaktno
tijesto. Ostaviti dizati oko 1 sat. Omekšali margarin pomiješati sa začinima i ljutim feferonom narezanim na kolutiće. Tijesto razvaljajte u pravokutnik.
2. korak
Premažite cijelu površinu smjesom margarina, po želji dodajte ribani sir i zarolajte u dvije rolade (rolajte svaku stranu prema sredini). Odvojite ih nožem i režite na šnite debljine oko 3 cm. Slažite u nauljenu dublju pliticu za pečenje (ostavite razmak između šnita). Ostavite dizati još 1 sat.
3. korak
Pecite na 220 stupnjeva, 35-45 minuta. Ovo je recept za veliki protvan. Možete raditi i pola smjese. Najukusniji su topli!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....