Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 50 dkg svinjetine
- 5 crvenih paprika
- 1 krumpir
- 50 dkg pelata
- 20 dkg junetine
- 10 dkg pancete
- žlica brašna
- 2 luka
- maslinovo ulje
- 1 l goveđeg temeljca
- sol
- mljevena paprika
- 3 češnja češnjaka
Priprema
1. korak
Slaninu narezati na kockice i popržiti na maslinovom ulju. Dodati usitnjeni luk, krumpir te svježu papriku narezanu na rezance i sjeckani češnjak pa pirjati dok povrće ne omekša. Meso narezati na kockice i dodati povrću.
2. korak
Nakon toga umiješati mljevenu slatku papriku, sol i juhu te kuhati oko 45 minuta dok meso ne omekša. U međuvremenu oguliti rajčice i narezati na kriške pa ih 15 minuta prije kraja kuhanja umiješati u paprikaš.
3. korak
Na kraju umiješati žlicu škrobnog brašna razmućenog u malo vode i prokuhati. Ako je paprikaš suviše rijedak umiješati još brašna i zgotoviti jelo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....