Čips od kelja

Težina pripreme: teško

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • pola kilograma zelenih listova kelja ili kovrčave raštike
  • Dresing:
  • 3/4 šalice indijskih oraščića
  • 1 šalica vode
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 2 žlice limunova soka
  • 1 žlica meda ili agavina sirupa
  • 2 mrkve izrezane na komade
  • 2 rajčice
  • 5 komada sušenih rajčica
  • 1 žlica tamarija
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica kurkume
  • 1 žličica curryja u prahu
  • 2 žlice prehrambenog kvasca

Priprema

1. korak

Kelj ili raštiku izrežite na komade i odvojite tvrdu sredinu lista. Operite. Sve sastojke dresinga miksajte u blenderu i razrijedite vodom ako je smjesa pregusta.

2. korak

U veliku zdjelu stavite pola količine kelja, polijte polovicom dresinga pa rukama temeljito umiješajte umak u kelj. Nakon toga kelj u jednom sloju položite na teflex podloge dehidratora i sušite oko 8 sati na 40 stupnjeva.

3. korak

Kelj mora biti potpuno suh i hrskav, tako da se mrvi među prstima. Na suhom, u spremnicima, možete ga čuvati tjednima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 20:09