Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 105 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 200 g oreo keksa ili integralnih keksa s kakaom
- 80 g maslaca
- 250 g fine tamne čokolade
- 100 g mliječne čokolade
- 400 g kremastog sira
- 350 g mascarponea
- 5 jaja (odvojeni žumanjci i bjelanjci)
- 2 dcl slatkog vrhnja
- 2 čajne žlice jake kave
- 1 jušna žlica ruma
- prstohvat soli
Priprema
1. korak
Kekse usitnite u kuhinjskom blenderu. Okrugli kalup (promjera 26 cm) namažite
maslacem te izvana omotajte s dva sloja folije (kako bi se spriječio ulazak vode).
2. korak
Kekse pomiješajte s maslacem i utisnite na dno kalupa. Dok pripremate smjesu,
kalup ostavite u hladnjaku. Čokoladu i slatko vrhnje otopite na pari povremeno
miješajući te zatim ostavite da se malo ohladi.
3. korak
Mikserom pomiješajte kremasti sir, mascarpone, šećer te dodavajte miješajući
jedan po jedan žumanjak. Na kraju umiješajte čokoladu, prstohvat soli, rum i kavu.
4. korak
U drugoj posudi miksajte bjelanjke dok ne dobijete snijeg. Snijeg ručno, lagano umiješajte u smjesu. Smjesu ulijte u kalup na smjesu s keksima, a zatim kalup
stavite u veći pleh u koji ste ulili vruću vodu.
5. korak
Pecite na 160 stupnjeva sat i pol, a zatim ugasite pećnicu i ostavite još barem
pola sata. Nakon toga izvadite kalup s tortom te ostavite da se ohladi, a potom
spremite u hladnjak da odstoji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....