Čokoladni kolač koji se jede petkom!

Zagreb, 291014. Jela sa narom osmislila je i skuhala Matea Domitrovic, urednica u magazinu Dobra hrana zajedno sa Vanom Babic, urednicom weba dobrahrana.hr. Jela su zimska salata sa naracom, matovilcem i narom, musaka, bruskete sa zapecenim sirom i narom, tjestenina s avokadom i narom, riza na mlijeku sa vanilijom i narom, piletina u pikantnom umaku sa narom, kuskus slanutak i nar i cokoladni kolac s narom. Foto: Berislava Picek / CROPIX
 / CROPIX
...i subotom i nedjeljom i znate gdje ovo vodi

Super jednostavni kolači koji se “smažu” u trenu, koji se samo smute i speku-da! Takvih recepata nikad nije dovoljno, a ovo je upravo jedan takav. Bez kompliciranja, samo čokolada i osvježavajući štih koji nar divno naglašava. Za one koji žele potpun užitak predlažemo da uz još vruć čokoladni kolač posluže malo omiljenog sladoleda.

Trebat će vam:

• 15 dag čokolade

• 1o dag šećera

• 20 dag maslaca

• 4 žutanjka i bjelanjka

• 1 prašak za pecivo

• 4 žlice brašna

• sok od dva nara

Za kremu:

• 20 dag čokolade

• 500 ml slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje

/ CROPIX
Zagreb, 291014. Jela sa narom osmislila je i skuhala Matea Domitrovic, urednica u magazinu Dobra hrana zajedno sa Vanom Babic, urednicom weba dobrahrana.hr. Jela su zimska salata sa naracom, matovilcem i narom, musaka, bruskete sa zapecenim sirom i narom, tjestenina s avokadom i narom, riza na mlijeku sa vanilijom i narom, piletina u pikantnom umaku sa narom, kuskus slanutak i nar i cokoladni kolac s narom. Foto: Berislava Picek / CROPIX

Odvojite bjelanjke od žutanjaka. Žutanjke miksajte sa šećerom pa polako dodajte maslac, brašno, prašak za pecivo te otopljenu čokoladu. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka. Izliti u malo veći pleh i peći na 180 stupnjeva oko pola sata, provjeriti čačkalicom da li je tijesto pečeno, ako ostane suha gotovo je. Za kremu otopiti čokoladu u vrhnju i ukuhati kremu na laganoj vatri pa ju izliti na ohlađen biskvit. Servirati sa sjemenkama nara i sladoledom od vanilije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 07:15