Čokoladni kruh s bananom

...i petak može početi!

Recept: Ganoci Frisch

Snima: Maja Danica Pečanić

Konačno petak! I to 13. Danas si priuštite divan čokoladni kruh s bananama. Budući da je sutra Valentinovo možete ga iskoristiti i za ljubavni doručak, a za još posebniji štih prelijte ga otopljenom čokoladom. Vrlo je sočan, a takav vam može ostati i nekoliko dana ako ga umotate u plastičnu foliju.

A sad recept:

• 100 g tostiranih lješnjaka, grubo sjeckanih

• 220 g oštrog brašna

• 10 g kakaa

• 100 g tamne čokolade

• 200 g šećera

• 1 prašak za pecivo

• prstohvat soli

• 3 jaja

• 125 g maslaca (rastopljenog)

• 3 banane

U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao, šećer, prašak za pecivo i sol te stavite sa strane. Na pari otopite maslac i čokoladu pa ostavite po strani da se ohladi. U manjoj posudi pomiješajte mikserom zgnječene banana i jaja. Dobivenu smjesu lagano umiješajte mikserom sa suhim sastojcima u većoj zdjeli. Na kraju dodajte otopljenu čokoladu i maslac te tostirane, nasjeckane lješnjake. Kalup dimenzija 23 x 13 x 8 cm namažite putrom i posipajte brašnom pa u njega ulijte pripremljenu smjesu za čokoladni kruh. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva sat vremena. Kruh poslužite dok je još topli ili ga držite na sobnoj temperaturi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 17:33