Za podlogu će vam trebati:
100 g brašna
60 g maslaca
12 g brašna od bučinih sjemenki
37 g šećera
23 g jaja
prstohvat soli
Zamijesite tijesto i ostavite ga dva sata u hladnjaku da odmori pa ga razvaljajte na 0,5 mm debljine.
Za coulis od višnje:
200 g pirea od višnje
120 g šećera
10 g limunova soka
4 g pektina
Pomiješajte 30 g šećera s pektinom. Pire od višnje i ostatak šećera stavite kuhati na temperaturi od 50 °C. Maknite s vatre. Uz miješanje dodajte pektin sa šećerom. Vratite na vatru. Kuhajte dok ne dobijete željenu gustoću. Dodajte sok limuna i izlijte u odgovarajuću posudu pokrivenu prozirnom folijom pa zaledite.
Za kremu od čokolade:
40 g šećera
40 ml vode
60 g žumanjka
300 ml slatkog vrhnja
160 g čokolade
Od šećera i vode skuhajte gusti sirup. Istucite slatko vrhnje. Miksajte žumanjke dok ne povećaju volumen, lagano dodajte topli sirup i otopljenu čokoladu. Ručno dodajte tučeno slatko vrhnje.
Za ganache od tamne čokolade:
500 ml slatkog vrhnja
250 g tamne čokolade
5 g maslaca
Zakuhajte slatko vrhnje i prelijte ga preko čokolade i maslaca, izmiksajte štapnim mikserom.
Slaganje prutića:
Kremom napunite silikonski kalup do pola, u sredinu stavite coulis od višnje, napunite ostatkom kreme i zaledite. Zaleđeno izvadite iz kalupa i prelijte ganacheom i prebacite na tijesto. Kolač ukrasite ganacheom koji ste lagano izmiksali.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....