Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 20 minuta • Porcija: 2-4
Trebat će vam:
1 veći patlidžan
1 luk
2 režnja češnjaka
1 konzerva pelata
1 šaka svježeg bosiljka
prstohvat šećera
sol i papar
ulje
tjestenina
parmezan
Priprema:
Patlidžan najprije nasjeckajte na kockice, posolite ga i pustite da kratko stoji. Za to vrijeme nasjeckajte i luk, češnjak protisnite pa u dvije tave zagrijte ulje. U jednoj pecite kockice patlidžana koje ste najprije dobro ocijedili od viška vode, a u drugoj pirjajte luk dok ne postane staklast. Dodajte i protisnuti češnjak. Pirjajte još pola minute pa dodajte pelate, šećer, sol i papar. Ubacite i malo timijana. Kuhajte 10-ak minuta i, ako još uvijek imate komadiće rajčice, razbijte ih kuhačom. Stavite kuhati tjesteninu. Kada je napola skuhana, prebacite je u umak od rajčice, a zatim dodajte i patlidžan. Kuhajte dok tjestenina ne postane al dente, a zatim dodajte puno svježeg bosiljka i ribani parmezan. Pomiješajte i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....