Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 divlji zec
- 200 g luka
- 200 g mrkve
- 100 g celera
- lovorov list
- papar u zrnu
- grančica timijana
- 300 ml maslinova ulja
- 300 ml suncokretova ulja
Priprema
1. korak
Confit od zeca
Prepolovite zeca na pola, isperite i osušite kuhinjskim papirom. Odvojite prednje i stražnje noge, položite ih u odgovarajuću posudu (koja je prikladna za pečenje u pećnici), dodajte sve ostale namirnice (luk, mrkvu i celer prije toga operite, očistite i narežite na manje komade) i stavite poklopljeno u pećnicu na 140° 2 i pol sata. Ako je protrebno, produljite vrijeme kuhanja još pola sata.
2. korak
Rolada od zeca:
Dok se confit kuha, ostatak zeca odvojite od kostiju. Meso oko hrpta odvojite tako da se drži zajedno s potrbušinom, dobit ćete dvije “maramice” na čijim krajevima je meso s hrpta. Ostatak otkoštenog mesa usitnite u multipraktiku uz dodatak jednog bjelanjka, pola dl vrhnja za kuhanje, soli i papra. Na tri listića pršuta nanesite polovicu dobivene mase, položite “maramicu!, te zarolajte u roladu.
3. korak
Zamotajte u aluminijsku foliju koju ste prethodno namazali s malo maslaca. Isto ponovite s drugom “maramicom”. Stavite peći rolade u prethodno zagrijanu pečnicu na 185°18 minuta.
4. korak
Pire od graška:
80 dkg graška skuhajte u slanoj vodi, procijedite, dodajte žlicu maslaca i pola dl prokuhanog vrhnja za kuhanje, sve usitnite štapnim mikserom, na kraju dodajte papar. Protisnite kroz fino cijedilo da biste odstranili ljuskice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....