DRUGAČIJA LIKA

Confit na pogači

 Tomislav Krišto / Hanza Media
Nešto posebno!

Trebat će vam:

jetra ličke janjetine
koromač
češnjak
mrkva
celer
ljubičasti luk
kadulja
majčina dušica
sol i papar
lovorov list
maslinovo ulje

Plitvicka jezera, 240317.
Licka kuca.
Priprema hrane od janjetine i predstavljanje Lika Quality projekta.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / Hanza Media

Priprema:

Jetra od ličke janjetine očistiti od žilica (ostaviti u komadima), staviti u dublju posudu za pečenje, te dodati koromač, češnjak, mrkvu, celer, ljubičasti luk, ružmarin, kadulju, majčinu dušicu, sol i papar, lovorov list. Preliti maslinovim uljem da pokrije sastojke. Lagano peći na 130 stupnjeva 5 sati. Ohladiti i sve usitniti na kockice i servirati na toploj pogači ili zapečenoj palenti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 23:51